Hjärtat

Hjärtat är människans centrum. Det pumpar ut blodet i kroppen. Den består av en muskel med flera in ut ut gångar. Till och med kroppsvärme kommer ifrån blodet. Blodet inehåller syre, koldioxid,näringsämnen,signalsubstanser. De röda blodskärlen pumpar syre-satta de kallas för atärer. De blå pumpar koldioxid.  Hjärtat behöver mycket kraft för att kunna arbeta. Klafarna annvänds som ventilerna. Kappolären är det minsta blodskärlet.

Skelett

Det är skelettet som håller upp kroppen. Utan skelettet skulle människa säka ihop,men eftersom vi har skelettet kan vi gå,springa,sitta och mycket mer. På ryggen sitter skuldran ,revbenet sitter på sidan av magen. Vi har flera ben i armarna och i benen som håller upp våra muskler.I benet sitter lårbenet. I tårna finns tåbenet. Vi människor kan inte se om man har bruttit något. Så vi använder rönken bilder att se om man har bruttit något.Ryggraden slutar vid svanskotan, ryggraden gör så att vi kan sitta och röra på ryggen. Ryggen gör så att människan kan bära på saker.
Benen består av kalk,kalcium och merj som är mycket starkt .På rönken bilder ser man vuxnas skelett bättre än barns skelett. Det är viktigt att ha på sig hjälm när man tillexempel cyklar,åker skidor eller åker skridskor. Det finns över 270 ben i hela kroppen.

Huden

Huden är som en skyddsdräkt till kroppen, huden inehåller sinnesorganer som gör att vi kan känna smärta ,värme,kyla,solensstyrka MM. Man tappar 15 kg hud på ett liv och man får 15 kg hud. Husen består av 3 lager. Först är gamla hudceller som vi ser med blåtta ögat.Sen är leder huden sen är under huden.

Filmen om Celler

Genrer bygger upp kronosoner och finns i cellerna.Och bygger upp celens källa.Det finns också mitrokondier i cellerna.Det finns 60000000000000 celler i en människokropp. Vi består av 50% protein. En cell är en tusendelsmilimeter stor.

Bröst..

Bröst kan inehålla mjölk och cilicon, man kan operera brösten för att få större eller mindre. båda brösten är aldrig lika stora, man kan ha BH, Brösthållare, för att hålla upp brösten, brösten växer hela tiden. man kan få bröstcancer, killar har också bröst, alla har bröstmuskler.



Så ser olika tjej Bröst ut.




killar kan också ha bröst



Av Axel, Julia Z, Sabina & Simon

RSS 2.0